Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис обяви, че ще се кандидатира за президент на

...
Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис обяви, че ще се кандидатира за президент на
Коментари Харесай

Официално: Рон ДеСантис се кандидатира за президент на САЩ

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис разгласи, че ще се кандидатира за президент на идващите избори в САЩ през 2024 година Това стана по време на онлайн диалог с основния изпълнителен шеф на Twitter Илон Мъск. ДеСантис от дълго време се счита за главен противник на Доналд Тръмп за републиканската номинация.

 
Залогът е огромен. Мисля, че това, което показахме във Флорида, е, че със самоуверено водачество и добра стратегия, можем да победим.
Рон ДеСантис - губернатор на Флорида

Историк и правист по обучение, Десантис стартира своята политическа кариера в Камарата на представителите. От 2019 година е губернатор на Флорида. А преди четири години кандидатурата му е подкрепена от тогавашния президент на Съединените щати - Доналд Тръмп. 

 
Бих желал да ви показва един същински водач, горделив деец, мой огромен другар, също по този начин сериозен и ослепителен човек. Той е корав, интелигентен, обича Флорида и страната ни и ще бъде вашият идващ губернатор - Рон ДеСантис.
Доналд Тръмп - 45-и президент на САЩ 

След встъпването си в служба през 2019 година ДеСантис слага като цели подобряването на стопанската система на Флорида и намаляването на налозите. По време на мандата си той приема консервативни закони, които разхлабват условията за владеене на оръжие. Други лимитират образованието по полова еднаквост в учебните заведения, правото на аборт и затягат разпоредбите за гласоподаване. 

 
Лявата политика е опасност за нашите свободи. Тя не се лимитира единствено до залите на законодателния орган. Трябва да се борим с нея в законодателната власт, в учебните заведения и в бюрокрацията.
Рон ДеСантис - губернатор на Флорида

ДеСантис ще се причисли към надпреварата за номинацията на републиканската партия. Губернаторът употребява войнствения жанр на Тръмп и доста от неговите политики. Въпреки това той се показва като по-млада и по-избираема версия на някогашния президент.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР